Sunday, 24 August 2014

MG Residence By Reinach Mendonça Arquitetos Associados


mg residence MG Residence By Reinach Mendonça Arquitetos Associados dream home building

This stunning residence by Brazilian architecture firm Reinach Mendonça Arquitetos Associados, positioned in a noble and leafy suburb in western Sao Paulo, is on a flat and deep internet site, with the main premise of taking the most advantage of the existing green region at the back of the internet site.


The spaces are distributed across 4 floors, like the basement, so the extended program could be concentrated in a very compact region. The ground floor contains the living and balcony overlooking the pool, with the comfort of the shade of old trees that have been preserved.


Social spaces overlook the wonderful garden at the back, as a measure of security and privacy. A 25-meter pool responds to a request from the loved ones that practices swimming as a sport.


Downstairs in the basement, parking for 10 cars supplies the lack of parking region in the surrounding streets. It also contains the service units and other facilities, facing a sunken courtyard.


The architectural proposal of keeping people with each other and in harmony, determines the interconnected spaces, which includes the pool region. A stripe partially invades the ceiling with a double height balcony, built to house the central atrium. The abundant presence of glass enables the visitor or resident to see who is in the children’s area, living space and dining, whilst overlooking the garden, talking to every person. The atrium brings with each other all the environments, eliminating corridors and hallways. Abundant light coming from the sides and the roof softens the system. The third floor, completely glazed, emanates light for the rest of the property.


The glazed walls and double height ceilings permit a connection with the exterior and a speak to with the trees, both for the interior as nicely as to see the movement of folks through the property, turning circulations into open and comfy areas. The massive spans, the void inside, higher ceilings, and balconies contribute to air circulation, favoring cross ventilation and the elimination of air conditioning in the course of most of the time.


A mixed structure of concrete and steel is component of the main house, a rectangular volume of exposed concrete interspersed with metal beams. When the structure alternates with a lighter material, the structural program is relieved, with bigger openings. On the third floor, which is more open and glazed, the complete structure is steel.



Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : MG Residence By Reinach Mendonça Arquitetos Associados

0 comments:

Post a Comment